Karate do universitar

Acasa/Karate do universitar
Karate do universitar2021-09-10T11:08:28+03:00

Datorită impactului puternic al Karate-do-ului după restructurarea societăţii româneşti din 1989, Karate-do-ul a devenit o disciplină universitară şi la Universitatea din Iaşi, în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Karate do este o disciplină de învăţământ ce se studiază patru ani la Universitatea Waseda din Japonia. Anul 1998 aduce în planurile sale de învăţământ Karate-do-ul pe lista disciplinelor opţionale pentru studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Această disciplină este predată de lectorul universitar Cristian-Mihail Rus, ce are specializare în Karate-do stilul Shotokan, nivelul său fiind Ni-Dan Shotokan (centură neagră 2 Dan). Cursul vine să completeze formarea viitorilor profesori de educaţie fizică şi sport cu noţiuni clare şi bine structurate din Karate-do. Se urmăreşte în predare atât respectarea tradiţiei japoneze, cât şi adaptarea acesteia la formarea noului profesor de educaţie fizică şi sport.

Acest curs prezintă o mică parte din filozofia artelor marţiale şi câteva forme de manifestare cristalizate în probele de concurs (kata şi kumite). De apreciat este faptul că Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi a avut printre studenţii săi şi nume ce sunt asociate cu titluri de campioni mondiali, europeni şi naţionali.

Go to Top