Keynote Speakeri

Renato MANNO
Renato MANNO
Coni Istituto di Medicina dello Sport, Italia

Tema prelegerii: Strength Training for health: age and gender specificity

Dr. Paul Andrew BLAKEY
Dr. Paul Andrew BLAKEY
Universitatea din Worcester, Marea Britanie
Şcoala de Sport şi Ştiinţe ale Mişcării, Universitatea din Worcester (Worcester, Marea Britanie)
Prof. asociat în Management sportiv/Dezvoltare sportivă
Titular curs de MSc Internaţional Management sportiv

Paul este un profesor asociat cu o experienţă remarcabilă în sectorul educaţiei universitare; a fost titular de curs pentru Programele de MSc de Management sportiv la Universitatea din Chester, la Universitatea Northumbria şi în prezent la Universitatea din Worcester. Cu un doctorat în Marketing Strategic (de la Universitatea din Manchester) şi o diplomă de master în Managementul Loisirului (de la Universitatea din Sheffield), a supervizat lucrări de doctorat pe o varietate de subiecte, inclusiv mărci de surf, voluntari sportivi şi destinaţii pentru turismul sportiv. A publicat lucrări de cercetare individuală şi în colaborare şi a prezentat diverse conferinţe. Una dintre cele mai cunoscute publicaţii ale sale este cartea intitulată “Sport Marketing” (publicată de Learning Matters) care este acum disponibilă şi în limba chineză..

Titlul conferinţei: Viitorul educaţiei sportive.

Radu ALEXANDRU
Radu ALEXANDRU
Universitatea din Worcester, Marea Britanie
Şcoala de Sport şi Ştiinţe ale Mişcării, Universitatea din Worcester (Worcester, Marea Britanie)
Prof. asociat în Antrenorat Sportiv Baschet
Titular curs de MSc in Ştiinţe Europene de Antrenorat Baschet

Alex s-a alăturat Universităţii din Worcester după ce a ţinut cursuri la Universitatea Northumbria (în Newcastle upon Tyne/Marea Britanie), Gateshead College Sports Academy (în Gateshead /Marea Britanie) şi la Universitatea “Al. I. Cuza” (Iasi, România). Pe lângă faptul că predă la ciclurile de licenţă şi la cele de master, a ţinut prezentări la conferinţe internaţionale şi a antrenat în diferite ţări, inclusiv Lituania, Grecia, Finlanda şi România. A scris trei cărţi despre baschet: “Basketball: A guide to skills, techniques and tactics”; “Basketball Coaching: putting theory into practice” şi “The Science of Basketball”. Ca antrenor activ de baschet, a lucrat cu mai multe echipe, inclusiv Echipa Naţională Feminină a României U20, Echipa Naţională Feminină de Senioare a României, Wales Futures (Echipa masculină U20), echipa profesionistă Worcester Wolves, echipa masculină de la Universitatea din Worcester şi Cardiff Archers.

Titlul conferinţei: Baschetul profesionist şi legăturile cu baschetul universitar – sunt acestea funcţionale? Privire de ansamblu asupra contextului din Marea Britanie.

Dr. Vaclav KVITEK
Dr. Vaclav KVITEK
Department of Anatomy and Biomechanics
Faculty of Physical Education and Sports, Charles University of Prague

Tema prelegerii: The role of coach and PE teacher in management of sports injuries

Prof. Hanan abd AL MONEAM
Prof. Hanan abd AL MONEAM
Prorector, Aswan University